Verlies...

Verlies...
Jouw jonge leven... vol potentie, hard op weg om uitdagingen aan te gaan en achter je te laten... En dan opeens ben je er niet meer.

Een indrukwekkende massa rouwende mensen. Familie, vrienden, buren, naasten, bekenden en onbekenden hebben deze middag waardig en hartverwarmend afscheid van jouw leven genomen. Het islamitische geloof zegt dat voor elk mens dat bij het gebed is, zonden vergeven worden voor in het hiernamaals. Er waren meer dan voldoende mensen. Je hebt je plekje verdiend.

Het verlies van jouw leven, slaat ook bij mij een diepe rauwe wond. Niet alleen omdat ik je al zolang ken, of omdat ik je moeder die jaren geleden is overleden goed kende en jij nog altijd getraumatiseerd bent door dit onmenselijke verlies. Het is de potentie die is geknakt, de kop in is gedrukt om nooit meer op te staan.

We werken steeds aan een goede toekomst voor jeugd, hét ultieme geluk. Voor ieder invulbaar zoals hij of zij verkiest. Vaak met een wens om ooit de juiste partner te vinden, een goed betaalde baan en later ooit, als het je gegeven is, een paar kinderen.

Het is niemands droom om zo kort te leven en alles, je vader, je broertje, je zusje, je tantes, je andere familie, je vrienden en alle anderen, alleen te laten en zelf te gaan.

Een kleine troost... Je bent nu bij je moeder die je zo miste, waar je nooit afscheid van had willen nemen.
Alsof het zo moest zijn... Alsof jouw tijd is gekomen.
Nooit zal ik jouw vriendelijke, innemende en kwetsbare persoonlijkheid met al je potentie, ondanks je struggels, vergeten...

Jouw strijd is voorbij, jouw tijd om los te laten is gekomen.

Doe de hartelijke groeten aan je moeder en
rust zacht, rust in vrede...


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Diep respect hoe je dit verwoord. Ik sluit me hier volmondig bij aan. Ik leerde hem kennen tijdens de struggel met het verlies van zijn moeder. Zo'n ondanks alles veelbelovend leven in de knop geknakt. Verlies voor iedereen die hem kende en oprecht betrokken was.
Ans, op 03-10-19
Respect voor deze woorden mevrouw

Namens mij walid Bais Ayoub Bais Rachid Bais Anas Azarfan
En alle jongens van de buurt

Met vriendelijke groeten,

Hicham
Hicham Bais, op 04-10-19
Intens mooi en prachtig geschreven Marie-Louise. Dank voor het delen.
Ikram, op 04-10-19
Een jongeman die aan het bloeien was. Altijd vriendelijk en aardig ook een warme energie bij zich had. Jou mooie glimlachje never to forget. Samen opgegroeid met mijn kinderen op de sportschool. Ouders en familie die jaren onze buren waren wat eigenlijk een stukje familie van is onze broeders en zusters wij moslims zijn 1. Allah jerhamhoe dua voor onze jongenman we houden van je. Moge Allah dat voor de naasten veel gaver geven. Inna lillahie wa inna ilayhie razjie3oen
Anissa, op 04-10-19
Prachtig omschreven! Bedankt voor het delen. Moge je in vrede en barmhartigheid rusten lieve neef.
Fatima, op 04-10-19
Dit is zo beschreven! Een van de liefste en vriendelijkste jongens! Je hebt een plaatsje bij je mama?? mogen allah over jou gezin waken??
Miriam, op 05-10-19
Respect.
Marie-louise, op 05-10-19
Alsnog wil ik je bedanken vóór deze Mooie woorden heel aardig van je .
Anissa, op 05-10-19
Heel mooi geschreven Marie Louise
Bedankt
Moge hij rusten in de armen van zijn moeder
Allah yarahmo
Naima, op 06-10-19
Prachtig, prachtig prachtig geen andere woorden voor moge Allah je vergeven broeder
Gallied Yahia, op 06-10-19

Verlies...

Boosheid om ouderschapsbelofte

Trends...

Onder de grond...

Gele hesjes...

Il pluie..